top of page
Search

Remanufacturing, vagyis újragyártás.

Mit is jelent a remanufacturing?Mit is jelent az újragyártás?


A környezettudatos személet alapjaiban gondolja újra a különböző tervezési és termelési folyamatokat, mely néhány évtizede már a járműgyártásra is hatással van. Fontossá vált egy környezetvédelmi és gazdasági fókuszú irányelv kidolgozása, hogy mérsékelhető legyen az ipar ökológiai lábnyoma. Az újragyártással csökken a természeti hatás mértéke, mérséklődik a hulladék mennyisége, és jelentős energiamegtakarítás érhető el.



Gazdasági szempontok kontra környezetvédelem


Az ipari fejlődéssel együtt járó megnövekedett szennyezés már eddig is súlyos következményeket okozott globálisan, és helyi szinten, melyen elengedhetetlenül fontos változtatni. A multinacionális vállalatok berendezkedése lassan alakul át, működésük alapvetően termelés-elvű, csak részben koncentrálnak az erőforrások megőrzésére és a zöld szemléletmódra. A környezetre nézve szinte a legtöbb indusztriális tevékenység terhelést jelent, legyen szó akár a Co2 által okozott üvegházhatásról, talaj-, víz, vagy levegőszennyezésről, melyek hosszútávú következményei szinte felmérhetetlenek.


Újragyártás – Áttörő megoldást kínál


Az emberiség ipari folyamatai jellemzően rövidtávra koncentrálnak és ilyen módon szeretnének anyagi vagy egyéb hasznot hajtani. Az úgynevezett „remanufacturing” vagy újragyártás azonban jóval nagyobb távlatokban gondolkozik. A kereskedelmi és gazdasági szempontok mellett, a fenntarthatóság és a természetre mért hatások csökkentését tűzte ki alapvető céljául. Az így létrejött alkatrészektől nem csak az élettartam növekedése, de a teljesítőképesség javulása is várható. Óriási előnyük, hogy alkatrészeik akár 80%-ban újra felhasználásra kerülnek, azaz nincs szükség új, egyébként is véges nyersanyagra. Ugyanakkor ezen termékek minősége a gyári új termékkel egyenértékű, minden műszaki paraméterében, sőt élettartamában is annak megfelel. Ehhez természetesen szakszerű, specializált folyamatok, nagy szakértelem és modern technológia szükséges, melyek együttesével biztosítható az, hogy az újragyártást követően egy olyan terméket szereljünk vissza a járműveinkbe, melyek a környezetre a legkisebb negatív hatást gyakorolták, mégis hosszútávon, megbízhatóan látják el feladataikat.


Zöld technológai a járműipar szolgálatában – ARAGO Green Technologies Kft.



Egyértelmű tehát, hogy a járműipari újragyártás egy olyan különleges ipari tevékenység, mely nem csupán lehetőséget kínál arra, hogy környezetünket tehermentesítsük, hanem ma már egy olyan szükséges eleme a járműiparnak is, melynek piaci létjogosultsága megkérdőjelezhetetlenné vált. Az ARAGO Green Technologies Kft. legfontosabb célkitűzése, hogy minél szélesebb körben megismertesse ezt a lehetőséget a partnereivel, és minél több terméket tudjon bevonni a portfólióba, annak érdekében, hogy a járműipariparban is fő alapelv legyen a fenntarthatóság.



bottom of page